Erzurum i Tyrkiet

Erzurum i Tyrkiet

Erzurum er en by på den anatolske højslette, i den nordøstlige del af Tyrkiet. Byen er rig på historie, men hvis man gerne vil lave noget aktivt, kan man også nyde naturen i Palandöken bjergene om sommeren og stå på ski her om vinteren.

Underlagt både Timur Lenk og Alexander den Store

Byens historie går tilbage til år 4000 f.Kr. og arven efter mange af Anatoliens tidligere civilisationer kan ses her i dag. Meget af dette kan ses i byens arkæologiske museum hvor der bl.a. er smykker, våben og husgeråd fra bl.a. Urartu, skyterne, mederne, perserne, partherne, romerne, byzantinerne, Sassanideriget, araberne, seldsjukkerne, mongolerne, Ilkhanideriget, Safavidedynastiet og Tyrkiet. Byen hed Arzen under romerriget og Theodosiopolis under den Byzantinske periode. Byen har både været under Alexander den Store og Timur Lenk.

Religiøst universitet og en turkis minaret

I dag er byen mest domineret af moderne huse, men flere bygninger fra seldsjukkernes tid er bevaret. Deriblandt Ulu Camii moskeen fra 1179, også kaldet ”Den store Moske”.  Den ligger på hovedgaden ved den berømte Cifte Minareli Medrese der er et religiøst Universitet og samtidig byens vartegn. Indgangsporten til universitetet er særlig flot med udskårne motiver.

Erzurum har også Yakutiye Medrese fra det 13. århundrede (i dag et museum), en minaret dekoreret med turkisfarvede mosaik, Lala Pasha moskeen, Rüstem Pasha Karavanseraiet, hvor der bl.a. kan købes smykker med den lokale smykkesten Oltu Tasi (jet eller sort rav) og Aziziye Monumentet som er et minde om den Tyrkisk-Russiske krig.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Erzurum i Tyrkiet

Nyhedsbrev