Kappadokien i Tyrkiet

Kappadokien i Tyrkiet

Kappadokien er et område midt i Tyrkiet fuld af historie. Her er mange klippefyldte dale og gennem århundrede har munke, vindyrkere og bønder udhulet de bløde klipper til kirker, huse og hele underjordiske byer. I Kappadokien er der tradition for at dyrke vin, og det er muligt at besøge lokale vingårde.

Göreme frilandsmuseum

Göreme er en honninggul landsby i Göreme dalen i midten af Tyrkiet, omringet af et månelandskab af klipper. I byen kan man bo i grottehoteller og langs de smalle, snoede gader sidder ældre damer og knevrer og strikker. Nær landsbyen ligger Göreme Frilandsmuseet, der giver et godt indblik i det byzantiske liv. Museet har de bedst bevarede stenkirker og klostre med flotte kalkmalerier. Stedet blev opført som et betydningsfuldt byzantisk klosteranlæg og var i 1600-tallet et populært sted for pilgrimme.

Göreme nationalpark

Uden for landsbyen ligger også den smukke Göreme Nationalpark. Parken er fuld af flotte dale, der er oplagte at besøge på gåben. Dalene ligger i forlængelse af hinanden og man kan få kort over området, men bliv på stierne. Det er også muligt at ride på anatolske heste i det fantastiske landskab.

Nær Göreme ligger Ihlara dalen, hvor der også er mange gode vandreruter. Man kan bl.a. vandre langs floden der snor sig mellem klipperne, de malede kirker og det grønne landskab.

Flyv i luftballon over eventyrlige skorstene

Kappedokien er et oplagt sted at flyve i luftballon, da forholdene er gunstige og det næsten hver morgen er muligt at stige til vejrs. Det er dog bedst at tage af sted ved solopgang, da vinden senere bliver upålidelig og dermed gør det mere usikkert at flyve. Ballonerne flyver henover eventyrlige skorstene, og giver en smuk udsigt udover Kappedokien, medmindre vinden er lunefuld og nægter at lade ballonen flyve i den rigtige retning. Hav en varm trøje på og drop nederdelen.

Underjordiske byer

I 500- og 600-tallet byggede de byzantiske kristne videre på deres netværk af underjordiske byer for at skjule sig for arabiske og persiske hære der plyndrede landet. I dag er 37 af disse underjordiske byer blevet åbnet for turister, men der findes mindst 100 flere. Man kan bl.a. besøge Kaykali og Derinkuyu.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Kappadokien i Tyrkiet

Nyhedsbrev