Mount Nemrut i Tyrkiet

Mount Nemrut i Tyrkiet

Mount Nemrut stiger 2150 meter op i luften. På toppen af bjerget blev skabt et gravmausoleum af en førromersk konge med storhedsvanvid.

Gigantiske statuer

Den førromerske konge fik udhugget to afsatser i en klippe, hvorefter de blev fyldt med kæmpestatuer af sig selv og guderne, som han mente han var i familie med. Derefter blev der anlagt en 50 meter høj bunke af knuste sten.

Det siges at kongen og hans tre kvindelige slægtninge er begravet under højen. De fleste statuer har mistet deres to meter lange hoveder under jordskælv og ligger nu for foden af statuerne, i stedet for på toppen.

I området kan også ses andre ruiner, deriblandt Karakus Tümülüs’ søjle med ørne og løver, og Eski Kale, det gamle kongerige Kommagenes hovedstad Arsameia.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Mount Nemrut i Tyrkiet

Nyhedsbrev