Tarsus i Tyrkiet

Tarsus i Tyrkiet

­Tarsus ligger i den sydlige del af Tyrkiet tæt på Middelhavet. Tarsus var en vigtig by både i antikken og i middelalderen. Byen var hovedstad i den romerske provins Cilicia. Tarsus historie går mere end 5000 år tilbage i tiden, og har været et stop langs Silkevejen mellem østen og vesten. Byen har både været underlagt Rom, hititterne, assyrrerne, perserne, byzantinerne, armenierne, seldsjukkerne, Det Osmanniske Rige og til sidst Tyrkiet.

Kleopatras Port

I byen kan man se ”Cleopatra Door” og ”Yedi Uyurlar Cave”. Kleopatras Port er byporten til Tarsus. Oprindeligt havde byen tre byporte, hvilke blev ødelagt under krigen mellem Det Osmanniske rige og Egypten i 1800-tallet. Kleopatra besøgte Tarsus ved at gå igennem Kleopatras Port. Kleopatras Port fik sit navn i starten af 1900-tallet og hed tidligere Feminine Gate.

Yedi Uyurlar hulen

Yedi Uyurlar hulen ligger 14 km fra byen og betragtes som et helligt sted at besøge for muslimer og kristne. Hulen er hugget ud i sten og der er også en moske og en minaret. Hulen menes at være den hule, en gruppe unge gemte sig i omkring 250 f.Kr. for at undgå religiøs forfølgelse og kom frem igen 300 år efter. Historien kaldes Seven Sleepers of Ephesus.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tortum, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tarsus i Tyrkiet

Nyhedsbrev