Tortum i Tyrkiet

Tortum i Tyrkiet

Tortum er en by på den anatolske højslette i Kackar bjergene, i den nordøstlige del af Tyrkiet. Tortum og området omkring byen har en lang historie, og her er mange ruiner fra bl.a. kirker og klostre. Området er også oplagt at vandre i, da Kackar bjergene er smukke og betagende.

Kirker og klostre fra middelalderen

Byen har været underlagt romere, persere, georgiere, armeniere og byzantinere. I dag har byen fire forskellige etniciteter; tyrkere, hamshinere, kurdere og tjerkessere. Nær Tortum ligger landsbyen Bağbaşı hvor Khakhuli klosteret. Klosteret er et georgiansk ortodokst kloster fra det middelalderlige georgianske rige Tao. Klosteret ligger i en af Tortum flodens kløfter.

Nord for byen ligger Yusufeli der i middelalderen var en del af et georgiansk rige. I området er der mange ruiner fra det gamle rige. I bjerglandsbyen Ishan, kan man bl.a. se Jomfru Maria kirken fra 600-tallet. Kirken har fine relieffer og spor af blå kalkmalerier. I landsbyen Öskvank ligger en imponerende katedral fra 900-tallet og i Barhal ligger også en kirke fra 900-tallet, i 1300 meters højde der i dag er en moske.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Trabzon, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Tortum i Tyrkiet

Nyhedsbrev