Trabzon i Tyrkiet

Trabzon i Tyrkiet

Trabzon ligger på Tyrkiets nordlige kyst ud mod Sortehavet. Byen er fuld af minibusser og livet leves kaotisk på Atatürk Alani pladsen i byens centrum. Om sommeren er her fuld af musik og danseforestillinger. Byen er oplagt at bo i, hvis man vil besøge Sumela klosteret.

Et kloster skåret ud af klippen

Sumela klosteret er et enestående græsk-ortodoks kloster og ligger i Macka regionen. Klosteret hænger i en stedsegrøn skovklædt dal på klipperne. Beliggenheden er fantastisk, men klosteret har også meget at byde på. Det blev bygget i byzantisk tid og blev forladt i 1923 efter den Tyrkiske Republik blev oprettet. Man kan gå det sidste stykke op til klosteret og på vejen er der flere vandfald og gode udsigtspunkter, hvor man kan se klosteret højt oppe over skoven. En stor del af klosteret er hugget ud af klippen og har farverige kalkmalerier. De fleste er fra 1800-tallet, men der er nogle der stammer helt tilbage fra 800-tallet.

Moskeer og kirker i Gümüshane

Syd for Trabzon ligger Gümüshane der er hovedstaden i provinsen af samme navn. Gümüshane har rig historie og derfor er her også mange historiske steder, borge, kirker og moskeer. Den antikke by Satala i den nuværende landsby Sadak var det vigtigste militære base for det antikke romerske rige i øst. Området har været overtaget af hititterne, assyrerne, urartu, persere, grækere, romere og byzantinere. Sadak er i dag beskyttet af regeringen. Gümüshane har mange moskeer, deriblandt Süleymaniye moskeen, Kücük moskeen og Cit Village moskeen der er nogle af de mest populære. Sadak har også mange kirker, deriblandt Santa Cakalli, Santa Terzili, Kalur Rock, Samamoni og Theodor kirken.

Karaca hulen

Nær Sumela klosteret ligger Karaca cave, der siges at være en af de smukkeste huler i Tyrkiet pga. af sine farver og formationer. Hulen blev videnskabeligt undersøgt i årene 1983-1990 og blev derefter åbnet for turister. Hulen er en drypstenshule fuld af stalagmitter og stalaktitter. Den er 150 meter lang og ca. 18 meter høj. Den består af fire mindre huler der hænger sammen.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Van

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Trabzon i Tyrkiet

Nyhedsbrev