Van i Tyrkiet

Van i Tyrkiet

Byen Van ligger ved Van søen der 3750 km2 stor og er omringet af høje anatolske bjerge. Byen har en kurdisk borgruin og søen har en ø med ruiner fra en kirke, et palads og et kloster fra 900-tallet.

Kurdisk borgruin

Selve byen Van et behageligt og afslappet sted. Der spilles kurdisk musik på pubberne og unge par går hånd i hånd langs hovedgaden. Byen har en borgruin lidt uden for byen på toppen af en klippe. Den kurdiske borg er fra 1600-tallet. Fra klippen kan man se den gamle by der blev ødelagt under 1. Verdenskrig. Den blev ødelagt af osmannerne før den russiske besættelse i 1915. Ved borgen er også et museum med urartæiske genstande, bl.a. lerfigurer, hesterustninger, guldsmykker, bronzebælter og bronzehjelme.

Tyrkisk morgenmad

Van er også kendt for sin lækre morgenmad. Hvis du går ud i byen og besøger gågaden Eski Sümerbank Sokak, er her masser af spisesteder, der tilbyder traditionel tyrkisk morgenmad. På en sommermorgen fyldes luften af dufte fra lokale oste, omelet med pølse, honning fra højlandet, oliven, fløde, smør, tomater og agurker.

Sø skabt af lava

Van søen blev skabt under et vulkanudbrud fra Nemrut Dagi, da lavaen blokerede søens naturlige afløb. I søen ligger øen Akdamar, hvor Kong Gail I Artunsi byggede en kirke, et palads og et kloster i 921. Paladset og klosteret er blot en ruin i dag, men kirkens vægge er især godt bevaret og ses som et af den armenske arkitekturs smukkeste værker. Uden på kirken er der relieffer og indenfor er der kalkmalerier.


Læs mere om de mange store oplevelser der venter på dig i Tyrkiet – Du vælger selv hvilke: AhlatDogubeyazıt, Erzurum, Kappadokien, Mount Nemrut, Sanliurfa, Tarsus, Tortum, Trabzon

Silkevejsrejsers individuelle rejseforslag i Tyrkiet – Rejser i Tyrkiet kombineres let med Aserbajdsjan, Iran, Nagorno-Karabakh, Armenien og Georgien.

Skriv gerne hvis du ønsker mere information om rejser til Van i Tyrkiet

Nyhedsbrev