Klassisk rundrejse i Usbekistan med Silkevejsrejser

Klassisk rundrejse i Usbekistan

Usbekistans højdepunkter (COPY)

Silkevejsrejsers individuelle rejser arrangeres på baggrund af grundig dialog mellem dig og os. Dette er derfor udelukkende et rejseforslag i overskrifter til inspiration og overblik.

Du har derfor maksimal indflydelse på eksempelvis hotelstandarder, grad af forplejning, sammensætning af seværdigheder og den enkelte dags aktiviteter.

Læs mere om fordelene ved Silkevejsrejsers individuelle rejser.
Printvenligt program som pdf. (TEST)

Dag 1: Ankomst til Tashkent

Du modtages i lufthavnen af Silkevejsrejsers lokale repræsentant. Da de fleste fly til Tashkent ankommer tidligt om morgenen, sørger vi for tidlig indtjekning på hotellet, så du kan hvile dig lidt.

Om eftermiddagen kan der arrangeres en guidet citytour i Usbekistans ofte oversete og charmerende hovedstad Tashkent, hvor du kan besøge bla. den sprudlende Chor-Su bazar, uafhængighedspladsen, Tashkents overdådigt udsmykkede metro, Amir Timurpladsen og ikke mindst Khast-Imamkomplekset med dets smukke moskeer, madrassaer og mausoleum.

Læs mere om Tashkent

Dag 2: Tashkent - Fly til Urgench - Khiva

Du tager et tidligt morgenfly til Urgench i den vestlige del af Usbekistan tæt på grænsen til Turkmenistan og den relativt ukendte autonome republik Karakalpakstan. Du modtages i lufthavnen af Silkevejsrejsers lokale repræsentant, hvorpå I kører til Khiva, en af Silkevejens absolut smukkeste byer, blot 40 minutters kørsel fra Urgench.

Khiva er langt mindre kendt end Bukhara og Samarkand og besidder derfor en mere rustik og autentisk charme, hvor befolkningen bor side om side med den gamle bys store, smukke monumenter indnfor den majestætiske bymur.

Der kan arrangeres en guidet citytour, hvor du kan opleve alle de smukke og historisk interessante seværdigheder indenfor Khivas dramatiske bymur, hvor Usbekistans højeste minaret Islam-Khoja på hele 56 meter og den ufærdige minaret Kalta-Minor fremstår særligt smukke.

Khiva er i sær fotogen i aftenskumringen, hvor solen maler byen i varme røde og orange farver.

Læs mere om Khiva

Dag 3: Khiva - Bukhara

Datidens handelsruter gik gennem den barske Kyzylkumørken, på samme måde som nutidens moderne landeveje gør det.

Når du fortsætter din rejse østpå mod Bukhara, får du hurtigt en fornemmelse af de barske forhold, som de gamle karavaner rejste under, da Silkevejen var på sit højeste.

Samtidig er det også tydeligt at Silkevejen stadig lever – Det er ikke usædvanligt at se rækker af lastbiler registreret på kinesiske, tyrkiske og sågar baltiske nummerplader.

Du kører langs den gamle sagnomspundne Oxusflod, som danner grænse til Usbekistans nabo Turkmenistan og ankommer til Bukhara sidst på eftermiddagen.

Læs mere om Bukhara

Dag 4: Bukhara

Der kan arrangeres en halvdags eller en heldags guidet citytour i Bukhara, som pga. byens meget centrale placering på Silkevejen rummer mange af Usbekistans og Silkevejens absolut største seværdigheder.

Et af de mest iøjnefaldende og smukke bygningsværker i Bukhara er den karakteristiske Chor-Minor moské med de fire turkisfarvede minareter.

Bukhara var helt indtil dannelsen af den usbekiske sovjetrepublik i 1924 magtbase for skiftende khaner og emirer, hvilket du kan få et enestående indblik i ved at besøge det legendariske fort lige i udkanten af den gamle by.

Bukharas livlige bazar med det velduftende krydderimarked, som endnu engang understreger de gamle handelstraditioner langs Silkevejen, er også et besøg værd.

Læs mere om Bukhara

Dag 5: Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand

Dagen kan startes med at besøge nogle af de store seværdigheder som ligger udenfor Bukharas bymur. Bla. den sidste emirs sommerpalads, som er en skøn blanding af russisk og vesteuropæisk arkitektur.

Ved ankomst til Shakhrisabz kan der arrangeres en guidet citytour i den by, som spiller en meget væsentlig rolle i det moderne Usbekistans selvforståelse og higen efter en identitet efter den pludselige selvstændighed fra Sovjetunionen.

Shakhrisabzs historie kan spores godt 2.700 år tilbage, men er mest berømt for at være landsfaderen Timur Lenks føde-og regeringsby. Timur Lenk byggede det imponerende Ak-Saray palads, som stadig dominerer byens silhouet.

Sent på eftermiddagen vil du ankomme til sagnomspundne Samarkand.

Læs mere om Shakhrisabz
Læs mere om Timur Lenk

Dag 6: Samarkand

Samarkand er uden tvivl Usbekistans største turistattraktion, men man forbløffes over hvor få turister der egentlig er i byen.

Der kan arrangeres en halvdags eller en heldags guidet citytour i Samarkand som, i lighed med Bukhara, rummer mange af Usbekistans og Silkevejens absolut største seværdigheder.

Det er meget tydeligt i gadebilledet, at byen har været knudepunkt på datidens største handelsrute Silkevejen, da du vil opleve lokale med typiske østasiatiske, arabiske, indiske og europæiske træk.

Oplevelserne står i en lang kø i Samarkand, men Registan Squares smukke turkisblå minareter, kupler, moskéer og madrassaer er et absolut højdepunkt.

Et andet stort og yderst fascinerende højdepunkt er astronomen og matematikerens Ulugh Begs observatorium, hvor han så tidligt som i 1420´erne, manuelt beregnede årets længde med kun et minuts fejlmargen.

Ulugh Begs beregning af jordens hældningsakse på 23,52 grader er stadig gældende i dag – Godt 600 år senere og helt uden brug af optiske hjælpemidler !

Ulugh Begs liv og levned var fascinerende på mange måder – Han var barnebarn til Usbekistans stamfader, krigsherren Timur Lenk og blev halshugget på sin egen søns befaling.

Læs mere om Samarkand
Læs mere om Ulugh Beg

Dag 7: Samarkand - Tashkent

Der kan arrangeres en fortsat guidet citytour i Samarkand, eller du kan bruge tiden på afslapning eller refleksion over rejsens oplevelser, før du tager hurtigtoget tilbage til Tashkent.

Samarkand er stadig en aktiv universitetsby med mange unge mennesker, som meget gerne vil snakke med turister, så der er rig mulighed for at få et indblik i den unge befolknings syn på fremtiden.

Samarkand er også et rigtig godt sted at købe souvenirs, hvor i sær den smukke keramik, de mange spændende krydderier og de farverige silketørklæder springer i øjnene.

Læs mere om Samarkand

Dag 8: Afrejse fra Tashkent

Du bliver kørt i lufthavnen, når det er tid til afrejse fra Tashkent.

Nyhedsbrev